Sztojka Veronika üzente 14 éve

Már egy hónappal azelőtt nekifogok a nagytakaritásnak, folyamatosan teszek minden nap valamit. A fát is egy héttel előtte előkészítem, a diszeket előszedem. Odaszerelem a töltelékes káposztát meg a húslevest, amig csendesen főnek, tésztákat sütők. A férjem segit a húsfélék előkészitésében, fiam a krémek keverésében. Közösen jól megy a munka. Majd egy utolsó porszívózás és közösen díszítjük a fát, ez már az ünnep része, mint ahogy a készülődés is.
Nagyjából így sikerült csendes, békés karácsonyt ünnepelnünk.

Válasz

Száraz Ibolya üzente 14 éve

Nagyon jó ötlet köszönöm, én is egy kicsit megőrültem már karácsony előtt. Ezt ki fogom próbálni.

Válasz

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Nagyon bölcs meglátás, a kivitelézés módját is megírnád? :-)

Válasz

Sztojka Veronika üzente 14 éve

Azt szeretem a karácsonyba, hogy együtt van a család. Régebb még ideges voltam az előkészületektől, mindenkinek zsimbeltem, hogy még ezt is azt is el kell végeznem. Most már csak a családi béke és boldogság a legfontosabb. Akkor egyébb is meglesz, mert már szeretettel és nem teherrel teszem amit tennem kell. Régebb elvárták tőlem, most nem hagyom, hogy elvárják. Fontossági sorrend: 1.a családi béke, 2 a családi béke, 3 a családi béke......mindenkinek jobb így.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

ez is jó kérdés a kislányaink és a férjem nem bírták a karácsonyt nekem meg nagyon hiányzik mint a meseszépek a gyerekkoromból

Válasz

MORCSÁNYI GÁBORNÉ üzente 14 éve

Szeretem a karácsonyt.Nem az ajándékozás miatt,hanem maga a karácsony hangulata miatt. Imádom a feldiszitett karácsonyfát, mert ünnepi, meghatott hangulatom lesz tőle, csak ugy tudom kifejezni, hogy jól esik a lelkemnek.
Jó hogy valamikor kitalálták.Ennél szebb, meghatóbb ünnep nincs, szerintem nem is lesz.
Talán a gyermekeim születése töltött el ettől nagyobb örömmel, meghatottsággal.
Szeretem a Karácsonyt!

Válasz

Szabados Margit üzente 14 éve

Egyetértek Szerencsi Imrénével.Nem szükséges összeroskadnunk az ünnepi menü elkészítése miatt,nincsenek "kötelezők",amit a szíved diktál és ösztöneid súgnak,ez a lényeg,Érezd jól magad,én nagy karácsony imádó vagyok.Már nyár végén gyűjtögetem az ajándékokat.A szaloncukrot kötözöm és felkerül a fára is,díszítés közben karácsonyi énekek...Giccses?Meglehet,de nekünk így az igazi.

Válasz

Bérces Ági üzente 14 éve

http://www.amatormuveszek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=99529&check=90ad8ffea0f7ee5b254f27b3e352a466

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Era!Nagyon szorítok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelentkezz,ha megvan és tudod,POZITÍV GONDOLATOK:)

Válasz

Máté Tóth Mária üzente 14 éve

Erika, én nagyon sajnálom, hogy a karácsonyodat rontja el a "várakozás " kínja, nem írom, hogy izgalma. Jó eredményben is lehet bízni, de a félsz ott van a lélek mélyén. Majd jelentkezz, ha meglesz. Boldog karácsonyt kívánok!!! Máté

Válasz

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Erika!Kívánom, hogy az eredményed negatív legyen.Ha mégis ellenkező előjelű lenne, akkor se add fel! Én sem adtam fel 13 éve, amikor az eredményem pozitív lett, és íme itt vagyok, jól vagyok.Csak bízni és hinni kell, és felvenni a kesztyűt...Üdvözöllek Panni

Válasz

novák erika üzente 14 éve

én karácsonyra szövettani eredményt kapok
era

Válasz

Eipl Jánosné üzente 14 éve

"A karácsony elmúlik, de a beigli marad" - mondta egy humoristánk.Mégis, minden évben megsütök 12 rúddal, pedig nem könnyű dolog....Na ezt fogom csökkenteni
, meg ahogy Ferenc írta, a mindenkinek való megfelelés kényszerét.Köszi a tippet. Panni

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem mindenkinek megfelelni .Ezt tanulnom kell,mert nagy hibám.Az ünnep jó, de néha kicsit már sok belőle. Az ajándékozást megpróbálom humorossá, viccesé tenni.Nem szeretem ha csak a pénzről szól az ajándék.

Válasz

szerencsi imréné üzente 14 éve

Én szeretem a karácsonyt, és nem merülök ki bele, mert nem ragaszkodunk a kifejezett karácsonyi menükhöz, nem rokkanunk bele az ajándékozásba, tudatosan nem diszítjük az ablakainkat karácsonyi villogókkal; egy dologra viszont nagyon odafigyelünk, a lelki feltöltődésre, és egymásra. A családom számára a karácsony fénypontját a szentestei és az ünnepi istentiszteletek adják, és mi valóban Krisztus születésére emlékezünk ilyenkor együtt. És a karácsony így nem kimerülést jelent, hanem feltöltekezést.

Válasz

Balázsné Marcsi üzente 14 éve

Az én lelkem az idő múlásával egyre kevesebbet bír és akar a karácsonyból.
Kicsit szűkítek is rajta így elviselhetőbb:)

Válasz