Winkler József üzente 9 éve

Olvastam a kommenteket. Csak pozitívan gondolkodni szarkazmus,...és egy idő után kínos is. Az egységet mindig az arányokban találod. Persze ehhez az önismeret is kikerülhetetlen. Megértés és az alázat, jó nevelők. Ehhez pedig nem elég a lexikális dömping "tudás".. mert önhitté teszi a jellemet. Igazán élni pedig majd közben "beletanulunk", botladozva az érzelmeink fehérfoltjai közt.. akár a gyermekek. Ez a mai kor rákfenéje.

Válasz

Katona László üzente 10 éve

Mi különbség van a pozitív és a negatív beállítottságú ember között? Hadd mondjam el egy irodalmi példával Mikszáth Kálmán és Pósa Lajos együtt jártak gimnáziumba. Sok évvel később összetalálkoztak, beültek egy kávéházba beszélgetni. Eközben Lajos elővett egy papírt, írt valamit és azt kérdezte. Kálmán, emlékszel, hogy egy órán milyen verset írtál nekem? Kálmán nem emlékezett, erre Lajos megmutatta neki:
"A mosolygó élet Távol legyen tőled
Minden jó mi vagyon Kerüljön de nagyon
A szívedben légyen Keserűség szégyen
Kísérje léptedet A gyász emlékezet."

Kálmán azt mondta: Na, na várjunk csak, és összeráncolt homlokkal gondolkozott egy ideig, majd ő is írni kezdett:
"A mosolygó élet, a szívedben légyen Távol legyen tőled, keserűség, szégyen.
Minden jó mi vagyon, kísérje léptedet Kerüljön, de nagyon, a gyász emlékezet."

Nos Lajosom, én ezt írtam neked - mondta Mikszáth. Hát csupán ennyi a különbség a pozitív és negatív beállítottságú ember között! Te melyik csoportba tartozol? Kalász

Válasz

Straub Béla üzente 10 éve

Sláger téma, ez már igaz. Pozitívan kell gondolkodni és ha nem megy magunktól, megvannak hozzá a szerek. Azt sugallják a problémákat nem megoldani kell, hanem átlépni rajtuk, lerázni magunkról. Tény, sokkal kezelhetőbb a társadalom egy olyan tagja, akire és főleg akivel lehet számolni. Nem lóg ki a sorból nem nyafog és nem kószál el. Figyeli lelkesen a neki szánt meséket, mégha a hírportálok szolgáltatják is, és fogékony a reklámokra, tervezni lehet vele.
Pedig mindössze egy apró csúsztatásról van szó. Mert amikor azt mondják legyél a lehető legjobb, nem az egyén szabadságára, hanem a társadalom előírásaira értelmezik ezt. Tehát én akkor érzem jól magam, ha úgy viselkedek és érzek, ahogy azt elvárják tőlem, ahogy az elvárható. Nekem volt kutyám, több is, de ez nem működött igazándiból ott sem.
Nem kell semmit sem feltalálni itt, csak nem kéne elfednünk : " Légy hű magadhoz, Így mint napra éj , Következik, hogy ál máshoz se léssz" .... Nem egy álltalános normáknak való megfelelés lenne a cél , hanem a globális-ba kéne beleférnie minden egyénnek, csonkítás nélkül.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

én azt mondom most az az egészséges aki vagy depressziós vagy ebben szenved mint pl . te de segítek munkatársaimmal még is boldogulni neked és mindenkinek lakjon bárhol a földön ,isten áldásával ha érdekel a profilunkon és a blogjában ismerj meg bennünket

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

abban te mit látnál szerencsét,hogy két egészséges gyermekünket megölték......

Válasz

Winkler József üzente 10 éve

Valóban , lehet pozitíven gondolkodni,....elméletben még működik is. Az USA-ban is csupa pozitív gondolkodó telepszik gazdaságilag a világra. A világ azonban félre siklott , és a józan emberi fele szenvedi meg az árát. Azt gondolom az érzéseknek egyensúlyban kell lenniük, mert valamit úgy kell megélni. A csupa pozitív gondolat önáltatása a a léleknek, viszont a kín megerősít és is nem tesz hitványabbá, tehát nem "rossz". ("ami jön fogadjátok, ami megy , engedjétek" (Buddha)

Válasz

Kámánné Margit üzente 10 éve

Furcsák vagytok emberek nem kell okoskodni csak elfogadni a dolgokat,és arrra gondolni
szerencsétlenségben a szerencse .Ma nem Neked de nem is ellened. Egyszerüen kell élni
a társ ha semitérő és negetiv igyekezzetek tudatositani magatokban hogy nem a TI hibátok,és máris látjátok ha nincs kiút legalább van remény hogy Te nem veszel el.

Válasz

Nick Wearby üzente 13 éve

Ahhoz az alább, kommentben belinkelt cikkhez írnék annyit,
hogy a pozitív gondolkodás nem egyenlő az idiotizmussal :)

Egy ilyen témával foglalkozó könyvben sem írják, hogy viselkedj úgy, mint mondjuk Jézus,
vagy ha igen, akkor az a könyv nem a pozitív gondolkodásról szól.

Aki szeretne elmélyedni a témában, annak ajánlom a vonzás törvényével, szinkronicitással foglalkozó könyveket,
mert ezek nagyon jól elmondják ennek a lényegét,
többek között azt is, hogy a gondolkodástól nem választhatók el az érzéseink (igen, azt is tudjuk befolyásolni), valamint hogy ez az eszme a gyakorlatban nem a külső megnyilvánulásokra vonatkozik, hanem a belső életünkre,
röviden arra, hogy hogyan érezzük magunkat.

Egy konkrét példával élve, egy első pillantásra komor és zárkózott ember is lehet a pozitív gondolkodás mestere. Az hogy nem látszik rajta, semmit nem jelent.
Mosolyoghatsz belül úgy,hogy azt mások nem látják rajtad.

Válasz

Horváth Bernadett üzente 13 éve

Bordeline személyiség,zavarral küszködöm. Két év pszichoterápiára. Első alkalom: Paranccsal fejeződött be a beszélgetés. Gondolhatod Többet,sem mentem. A pozitív gondolkodás előny,de miben? az élet Kihívásaiban,a Megfelelni ennek a mocsok Társadalomnak? Kevés Olyan ember van ebben a mátrix világban,akik, hisznek,hogy az igazság egyszer majd győzedelmeskedni fog, a kuruzsló zsanok orvos kisérletek felett. Nem, nem fogunk. Mert a legbölcsebb ember sem képes,elviselni egy idegölő Önimádó, Istennek kikiáltó,hogy enyém a hatalom és a dicsöseg mindörökké ámen,mikor Saját magának sem meri bevallani Zsidó mivoltát: Barátnőt keresek egy pszichoterepautában,és mit látok? a betegségem gyökerének A koronáját. Hol Keressem a megoldást? Mindenhová beépültek, legyen Politika, Kórház,Egyház. Annyit tudok,hogy kevés igaz ember van ebben a szar világban. de 12 pontra majd, ügyelek.

Válasz

szabo gina üzente 13 éve

nagyon erdekes a cikked nagyon sok igazsag van benne.valoban ha valamit nagyon gorcsosen akarunk vegul meglesz de rosszul sul el.en ezt mar megeltem es meg nagyon sok ijen dolgot de igazabol csak most dobbentem ra miutan elolvastam a cikked.bar osztonosen mai napig is csak a vidam jo karakteru emberekhez vonzodom azert neha megis depresszioba esem.erdekes ez az en teoria is.erre is csak most dobbentem ra hogy en gyerek korom ota tarsalgok vele es a tanacsat kerem amit sokszor meg is kapok.remelem nem fogok valami pszihopatanak tunni ezt irvan,de ez tenleg igy van.nos en koszonom a felvilagositast nekem hasznomra volt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Na akkor megint egy elgondolkodtató cikk!Lehet ,hogy mindkettőnek igaza van?Felmerül a kérdés:pozitívan gondolkodjak vagy ne?És még az is előfordulhat,hogy ami az én szemszögemből nézve pozitív gondolkodásra utal ugyanaz a dolog más szemszögből negatívumként hat.Talán jobb nem is belemerülni a pszichológia rejtelmeibe mert a végén még idegbetegek leszünk!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

mlap / PSZICHÉ
A pozitív gondolkodás káros hatása életünkre
2010. január 28. 06:55 - Lukács Tünde,
Címkék: Életforma, Életmód, Hatás, Hozzáállás, Lélek, Lélekemelő, Pozitív gondolkodás
Betűméret: Küldd el! Nyomtatás
Könyvjelző
Oszd meg!

"Gondolkodjunk pozitívan". A csapból is ez a szlogen folyik. Meg is próbáljuk, de az esetek többségében a pozitív gondolkodásunk vagy nem vezet sehova, vagy helyzetünk esetleg rosszabb lesz, mint negatív gondolkodásunk idején. Miért történik ez? Azért, mert pozitív gondolkodásunk "mellékhatásokat" okozhat bizonyos esetekben, bár ezt kevesen tudják. A pozitív gondolkodás témája egyszerűen divat lett ezoterikus körökben, de mint annyi más esetben, a témával foglalkozók itt sem néznek eléggé a dolgok mélyére. Nézzük meg, milyen esetleges károkat okozhatunk magunknak, ha "meggondolatlanul" gondolkodunk pozitívan.
h i r d e t é s A cikk a hirdetés után folytatódik

Mikor gyógyszert szedünk, annak is vannak legtöbbször mellékhatásai amellett, hogy a betegségünket megszüntetheti. A gyógyteáknak is vannak mellékhatásai, igaz ezt kevesen tudják, így mindenki a saját felelősségére vásárolhatja, és fogyaszthatja őket. Vajon a pozitív gondolkodásnak is lehet „mellékhatása”?

Mit jelent a pozitív gondolkodás?
Mikor igyekszünk pozitívan gondolkodni és viselkedni, akkor pozitív jövőképet vetítünk magunk elé, pozitív megerősítéseket ismételgetünk, ha kellemetlen helyzetbe kerülünk vagy valaki megbánt bennünket, akkor is mosolygunk, és kedvesen válaszolunk a sértegető félnek. Mindig derűt, és nyugalmat törekszünk kisugározni, ez által derűnek és nyugalomnak kellene elárasztani bennünket. Hiszünk abban, hogy minden a lehető legjobban alakul. A pozitív gondolkodás nem egészen így működik valójában. A pozitív gondolkodás az, hogy tudatában vagyok annak, hogy minden úgy jó, ahogy van, elfogadom az adott helyzetet. Ez a pozitív gondolkodás igazi fokmérője. Ez nem jelenti azt, hogy mindent szépnek gondolok, és a problémákat a szőnyeg alá seprem, hanem azt, hogy felismertem a látszat mögött húzódó valóságot.

Néhány eset, amikor nem azt fogjuk elérni a pozitív gondolkodással, amit szeretnénk:

A szavakhoz tudattalanul kötődő múltbéli negatív érzések és élmények, mint „káros vírusok” működhetnek.

Semmi baj nincs, ha te hiszel a megerősítő szavak ismételgetésében. Ismételgess. Vigyázz azonban arra, milyen szavakat alkalmazol. Vegyünk egy példát. Amikor azt programozod, hogy „szeretem önmagam”, hiába hangzik pozitívan ez a megerősítés, hatása nem lesz kedvező, ha neked a „szeretet” szóhoz tudattalan vagy tudatos múltbéli negatív élmények kapcsolódtak. Ha valaki sosem kapott szeretet a szüleitől, és ráadásul a szülei sem szerették egymást, neki a szeretet szó nem kellemes érzést, hanem szorongást, feszültséget fog okozni az elméjében és a testében. Amikor a gyermek felnőtt korában rendszeresen ismételgeti a „szeretem magam” megerősítést, testében a meglévő blokkjait még jobban felerősítő feszültségek keletkezhetnek. A negatív energiák eredményeképpen nem fog gyógyulni, és nem fogja magát jobban szeretni. Sőt, konfliktusba kerülhet önmagával. A tudatalattija „tudja” hogy valójában nem szereti saját magát, és utálja a szeretet szót, mert negatív gyerekkori élmények kapcsolódtak a szeretet szó jelentéséhez, ezért ez a szó, ellentmondást és szorongást válthat ki belőle. A szavakhoz tudattalanul kötődő múltbéli negatív érzések és élmények, mint „káros vírusok” működhetnek. Egy adott személy számára negatív hatást kifejtő szavakat, amelyek károsak lehetnek neki, nevezi Simonfalvy Tamás „lelki vírusoknak”. Bármelyik szép, kellemesnek tűnő szavunk működhet lelki vírusként. Mielőtt elkezdenéd a pozitív programozást, vizsgáld meg, hogy az adott szó mit vált ki belőled. Bárhol feszültség keletkezik a testedben, ne alkalmazd tovább! Vigyázz, mert például a „gazdagság” és a „pénz” szavakkal közelebb sodorhatod magad az elszegényedéshez, ha bármilyen okból kifolyólag negatív érzelmeket csatoltál e szavakhoz. Valójában nem is az a fontos, hogy az adott szó, (például, ha több pénzt szeretnél), közvetlen kapcsolatban legyen a pénzzel. Olyan kifejezést kell találnod, ami benned kellemes érzést kelt, és a képzelete/gondolata örömmel tölt el, ugyanakkor a szóban a gazdagság gondolata is benne van. Lehet ez bármi, akár egy hely is, ahol egy kellemes és feledhetetlen nyarat töltöttél el. Ha erre gondolsz, a boldogság érzése fog hatalmába keríteni, és testedben máris elindulnak az öngyógyító folyamatok. Így nem csak a gyógyulást érheted el, hanem azt is, hogy a rezgésszinted megváltozása által anyagi gazdagságot és pozitív eseményeket vonzol magadhoz. Hisz csak azt vonzhatjuk be az életünkbe, amire rezonánsak vagyunk.



A gyermekvárás terhes és áldott állapota
A hétköznapi életben is megfontoltan kellene alkalmaznunk a különféle szavakat. A beszédünkben használt szavak, és kifejezések folyamatos változása jelzi, hogy éppen milyen az adott kor és a gondolkodás viszonyulása a különféle helyzetekhez. Ez alatt a következőt értjük. Hajdanában, ha egy nő gyermeket várt, azt mondták: áldott állapotban van. Ma azt mondjuk: „terhes”. Az áldott állapot megnevezése világosan jelezte, hogy valamikor a gyermekvállalást áldásnak tekintették. Napjainkban pedig ez a várandós állapot terhet (gondot) jelent. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy egyre kevesebb a születések száma a „fejlett” társadalmakban. Vagyis, amikor pozitívan szeretnénk gondolkodni, emlékezzünk arra is, hogy szavainkkal mit fejezünk ki.

A pozitív gondolkodás, mint a neurózis kiváltója
Szintén keveset hallhatunk arról, hogy a pozitív gondolkodás neurózist okozhat. Amit te pozitív gondolkodásnak hiszel, az lehet egyszerűen egy elfojtás. Azt hiszed, ha nem mutatod ki a haragod, a megbántottságod, a szomorúságod, akkor pozitív vagy. Ez csak a látszat. Valójában, sokszor elfojtod az érzelmeidet, és megmagyarázod magadnak, hogy nem is bántottak meg, mert téged már nem lehet megbántani, annyira „pozitív” vagy. Mikor mélyebben magadba nézel, látni fogod, hogy ezek az érzések benned tombolnak, és csak arra várnak, hogy valahol kiutat találjanak a testedből. Meg is találják, valamilyen pszichoszomatikus betegség formájában. Csodálkozol, hogy miért fáj a fejed, miért ég a gyomrod, miért magas a vérnyomásod stb. Mindezek a pozitív gondolkodásod által elfojtott érzelmeid „mellékhatásai” is lehetnek.

Gondolkodjuk negatívan?
A negatív gondolkodásnak is lehetnek pozitív hatásai, amikor megéled a negatív gondolataidat, érzelmeidet, úgy, hogy a romboló érzelmek nem maradnak a testedben. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy ha haragos vagy használj trágár szavakat, lépj fel támadólag, vagy verj meg valakit. Egyszerűen vezesd le a felgyülemlett feszültséget úgy, hogy megéled az érzelmeidet, gondolataidat és nem utasítod el őket. Ha kell, fogj egy párnát, és püföld, ameddig jól esik. Vagy vágj földhöz valamit. Menj ki az erdőbe és üvölts torkaszakadtából, vagy ha kell, vegyél egy bokszzsákot, és püföld naponta. Meglátod, sokkal jobban fogod érezni magad. Vállald fel a konfliktusokat, és próbáld megoldani őket békés úton.

Akár negatívak is lehetünk megnyilvánulásainkban, ha belül biztosak vagyunk abban, hogy a problémát megoldjuk, elképzelésünket siker fogja koronázni. Személyiségünk belső (tudattalan) attitűdjének pozitívvá válása okozhatja az igazi áttörést.

A Felsőbb ÉN az okosabb?
Felmerül egy fontos kérdés. Ki az, aki pozitívan gondolkodik? A kicsi „én”, a hétköznapi énem, vagy az „ÉN”, a felsőbb énem. Nevezhetem a felsőbb énemet akár tudatalattinak is. Más folyamat zajlik a felszínen, és más a mélyben. Lehet, hogy én gazdagságot akarok programozni, de belül nem hiszek benne, hogy ezt meg tudom valósítani. Nem hiszem el, hogy képes vagyok rá. Nem bízok magamban. Ezért történik az, hogy a súlyos betegek egy része meggyógyul, más részük, pedig hiába tesz meg mindent, akkor is meghal. A döntés a tudatalatti kezében van. A tudatalatti legtöbbször felülírja a tudat döntéseit. Komoly és folyamatos munkát igényel, és szakember segítsége is szükséges lehet hozzá, hogy megismerkedj a tudatalattid tartalmával. A tudatalattid tartalmazza az elfojtott, elfeledett dolgokat (vagy a sosem tudatosodott gyermekkori emlékeket), melyekkel az adott időpontban nem biztos, hogy szembe tudsz nézni. A tudatalatti idő előtti vagy felelőtlen megbolygatása nem veszélytelen folyamat.



A SORS forgatókönyve
Hiába kívánsz bármit, ha az nincs benne a sorsod forgatókönyvében, nem fogod megkapni. Gondolkodhatsz pozitívan, ismételgethetsz reggeltől estig megerősítéseket, a kívánt dolog, esemény nem fog megjelenni az életedben. Vagy ha mégis megtörténik, akkor lehet, hogy később bánni fogod, amit kívántál. Néha sorsunk óv meg bennünket attól a hibás döntéstől, amit elkövetni készülünk. Lehet, hogy az a dolog, amit szeretnénk, és jónak vélünk, hosszabb távon nem válna előnyünkre. Leállna a lelki fejlődésünk, az életünk más irányt venne. Képzeld csak el, hogy hány olyan jelentős alkotás született, melyet alkotója szegénységben hozott létre. Ha gazdagság vette volna körül, lehet, hogy soha nem születik meg az alkotás. Figyelmét a pénz és a könnyű élet kötötte volna le. Mikor életünk letér a helyes útról, a sors előbb utóbb megteremti a körülményeket ahhoz, hogy változtatni kényszerüljünk az eddigi életmódunkon. Ezért mielőtt elkezdjük a pozitív gondolatok alkalmazását, gondoljuk át az élethelyzetünket. Lehet, hogy a megoldás a szemünk előtt van, csak vonakodunk megtenni azt a bizonyos lépést. Ne felejtsd el: a változáshoz szükséges lépést előbb utóbb mindenképpen meg kell tenned.

A pozitív gondolkodás „valódi” negatív hatását az okozza, ha megrekedünk az anyagi szinten.

Fontos megérteni azt, hogy az életünkben minden okkal történik. A jó és a rossz is. Ha betegek leszünk, alkalmazhatunk megerősítést és elképzelhetjük magunkat egészségesen, de ez nem elég. Ha a problémánkra nem felülről tekintünk rá, a megfelelő pozitív programozással (a helyesen megválasztott szavak ismétlésével) esetleg közérzetünket fogjuk javítani. Mivel többek vagyunk az anyagi testünknél, ezért pozitív gondolkodásunkat is más szinten kell értelmezni. A pozitív gondolkodás „valódi” negatív hatását az okozza, ha megrekedünk az anyagi szinten. Észre kell vennünk a látszat mögött rejlő valóságot. Meg kell látnunk a problémában sorsunk jelzéseit, hogy valahol letértünk az utunkról. A pozitív gondolkodás azt is jelenti, hogy pozitívan fordulunk a sors felé. Tudatában vagyunk annak, hogy sorsunk nem hagy cserben bennünket. Életünk irányítását sokszor jobb átengednünk azoknak a magasabb erőknek, amelyek tudják, hogy mi a megfelelő nekünk.

Hagyd nyitva a kapukat!
Kérjünk bátran, de hagyjuk nyitva a kapukat. Ne határozzuk meg, hogy mikor és milyen úton jussunk el a célunkhoz. Úgy próbáljuk meg irányítani sorsunkat, hogy összhangban maradjunk az Univerzum törvényeivel. Célunk elérni azt a tudati szintet, hogy azt merjük mondani: igen, én ezt szeretném. De legyen meg a TE akaratod is.

Lukács Tünde, természetgyógyász, kineziológus

Válasz

kissné györgyi üzente 14 éve

Egyetértek és főleg akkor nehéz a 12 pontot betartani ha olyan társ van melleted aki televan negatív gondolatokkal és nagyon el van keseredve a mai hogyan tovább világban.. Bár próbálom pozitív irányba terelni de nagyon nehéz. Ehhez főleg kell a potitív hozzáállás és gondolkodás. Több kevesebb sikerrel azért vezsem az akadályokat.

Válasz

novák erika üzente 14 éve

nekem sem sikerül parancsszóra, de ha akarjuk már fél siker!Kerüld a
negatív embereket, a kiprovokált konfliktushelyzeteket, a deprimáló
műveket /irodalom, zene stb/ menj ki a napra, a parkba, a természetbe.
ha besötétített ablaknál olvasol az sem baj, de ne mélabús irodalmat.
hallgass lélekemelő zenét, hallgass sok kabarét, keresd a nevetésre
való lehetőségeket. próbáld meg magad néha kívülálló szemével látni
és nevesd ki hibáidat, bosszúságaidat. ne vedd tragikusan komolyan,
önmagadat, lásd meg a dolgok fonákját és nevess, nevess, nevess!!
era

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nehéz mindig pozitívan nézni a dolgokat.Naponta próbálom figyelembe venni a 12 pontot már régóta.Valamit mégis mindig rosszul csinálok (a nem mellékelt ábrám ezt mutatja).Azért köszi a cikket.Tanulságos és elgondolkodtató.

Válasz